top of page
kaffe
meny
frøken_nilsens_brandinglogo_6@2x.png

Velkommen til
Frøken Nilsen's

Et koselig møtested på
Rebbenesøy

Frøken Nilsen's er en liten, men innholdsrik kafé som holder åpent hele sommersesongen og enkelte tidspunkt på høsten. Her du kan senke skuldrene og nyte utsikten over Skagøysundet. Det er blitt et samlingspunkt på øya der fastboende, hyttefolk, og besøkende kan møte både gamle og nye venner.

kafé

Butikk

Vi setter stor pris på lokal tilknyttning og fokus på gjenbruk og håndtverk med sjel. I butikken vår kan du finne unike varer av dyktige håndtverkere.

Blandt annet glasskunst av Ingebrigtsen Glassmakeri og Galleri Glassbrått. Søm og Redesign av Line Stagrum. Kunsthåndtverk av BiP Design og billedkunst C. Gyri Magee Art. Dørskilt og kunstkort av AT's HobbyVerden samt Metalarbeid fra Smia på Rebbenes m.fl.

Såper fra Alveland, kaffe fra Heimbreint AS og Ednar's heimatørka tørrfesk. 

I tillegg selger vi sommerblomster og grønnsaker fra eget drivhus i butikken.

20220730_102954_edited.png

Kafé

Vi elsker en skikkelig god kaffe-pause, i løpet av en ellers travel dag, å nyte en deilig kopp kaffe med hjemmebakst til. Og det er denne stunden vi ønsker å dele med våre gjester i kaféen i en koselig og avslappet atmosfære.

I Frøken Nilsen's kafé serveres de​ helt spesielle Kjærringknutene, hjemmebakte kaker, smörgås, milkshake og is av beste sorten.

Med kortreist kaffe fra kaffebrenneriet Heimbrent får du selvfølgelig en skikkelig god kopp kaffe og til og med  "bykaffe" om du ønsker deg det.

Utenom sommersesong kan man booke kaféen for grupper opp til 15 personer. Ta kontakt med oss for meny og tidspunkt.

20230624_163044_edited.jpg

Drivhus

I januar starter produksjonen i kafédrivhuset av grønnsaker, ulike urter og sommerblomster. I mai måned flyttes alt av planter ut til tomathuset for å gjøre plass til kaféen.

Det vi gror er både til eget bruk og til salgs, men her er det første mann til potta som gjelder.

 

Vi er stolt av å kunne servere de fargerike cherrytomatene, de saftige agurkene, samt de spiselige blomster som vi dyrker, i kaféen.

butikk
drivhus

Frøken Nilsen's

Kafé

This is your About Page. It's a great opportunity to give a full background on who you are, what you do and what your website has to offer. Double click on the text box to start editing your content and make sure to add all the relevant details you want to share with site visitors.

Om Oss

om oss 1

Frøken Nilsen

Jeg er utdannet som barnehagelærer med stor interesse for hage, redesign, gjenbruk, helse og miljø. Eventyret med kaféen startet med et lite hjemmesnekkra drivhus på 1 kvm på Rebbenesøya. Jeg har egentlig alltid drømt om å skape noe eget, og her fikk drømmen gro i dette lille drivhuset, og etter noen år med dyrking og idemyldring på den vakre øya har drømmen endelig blitt til virkelighet.

Selv er jeg veldig glad i å gå på kafè, og oppsøker ofte de små og unike stedene, både når jeg er i Norge på besøk eller på sykkelferie i Frankrike. Og gjennom årene har jeg oppdaget at det var veldig lite tilbud til oss med alleriger og intoleranser. Dette har virkelig vært en  drivkraft, og et mål, i utviklingen av kaféens meny og tilbud; et sted hvor alle kan kose seg like mye.

Gleden av å være på kjøkkenet å bake, og i hagen å jobbe med blomster, har jeg med meg fra stundene jeg og mamma har bakt og plantet i lag. Disse øyeblikkene har betyd mye for meg og det gir meg samme glede og ro i sjelen å kunne ta disse øyeblikkene med i kafeen, å tenke på at vi fortsatt deler disse stundene på hvert vårt kjøkken og i hver vår hage.

82032337_2465614866882178_20292143189810

Ednar og de gode hjelperne

Min samboer, Ednar, er også engasjert i driften og utviklingen av Frøken Nilsen's. Med uvurderlig hjelp, støtte og mange timers innsats på både bygging og som medarbeider i kafèen, er Ednar den stødige grunnmuren i virksomheten.

Siden oppstarten i 2021 har antall besøkende økt over all forventning og vi har måttet utvide med "Sommerstua", i tillegg tatt deler av garasjen til Ednar for å få plass til alle. I 2024 står nye endringer på planen, noe som trenger enda større del av garasjen, og i avisa iTromsø kan man lese mer om hvordan jeg "Kapret samboerens garasje for å starte kafé: .."

I artikelen i iTromsø kan man blandt annet lese om hvordan min eldste datter Julie, og hennes medstudenter på UiT, engasjerte seg i utviklingen av kafeens start. Med interjvu, oppretting av nettside og video og foto, kunne starten for Frøken Nilsen's få ben å stå på. I etterkant har min lillesøster Birgit stått for Frøken Nilsen's egen logo og oppdatering av nettsidens nye design, samt er de fleste grafiske produkter skapt av henne.

Så har vi de fantastiske damene på øya, som legger sin absolutt største flid i å levere de lekreste kaker, og stiller også opp som kaféverter når det trengs. Noe som det er blitt støre behov for de siste sesongene, da antall gjester til Rebbenesøya og den lille kaféen har økt betraktelig. I tillegg får vi levert egg fra Engvik Gård, som vi bruker i våre bakverk. Frøken Nilsen's ville virkelig ikke vært det det er i dag foruten disse flotte damene og deres engasjement og glød.

Vi har etablert oss godt på øya, og er nå i vår 4.sesong i 2024. Med fokus på lokale håndtverkere og alt hva Rebbenesøya har å tilby har Frøken Nilsen's blitt en viktig aktør i vårt lille lokalsamfunn.

Og med hardt arbeid og støtte fra både Karlsøy kommune og Rebbenes Utviklingslag (RUV) har vi kunnet vokse og utvikle oss i tråd med etterspørselen.

Takket være Ednar, familie og venner som alltid stiller opp og står på, er Frøken Nilsen's kafé blitt en snakkis og et sted du bare besøke.

"Har du vært på Frøken Nilsen's?"

Starten på eventyret:

20230810_164833_edited.jpg

Bildegalleri

bildegaleri

Hvor er vi?

Du finner oss på vakre Rebbenesøy, ei øy delt mellom Karlsøy og Tromsø kommune. Med utsikt over Skagøysundet, ligger vi ca. 5 minutter fra fergeleiet Bromnes.

Det er fergeforbindelse mellom Bromnes på Rebbenesøya og Mikkelvik på Ringvassøy.

For oppdaterte fergeruter bruk Troms Reiser-appen eller se rute 188 på www.fylkestrafikk.no.

hvor er vi?
335499323_198942362783053_6372477511238475376_n_edited.jpg
bunn
bottom of page